Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:31

Κηφισίας: “Αυτό που μας ενώνει με τους Αγίους είναι η πίστη προς τον Θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στο χαρακτηριστικό γνώρισμα που ενώνει όλους τους πιστούς με τους Αγίους της Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος κατά τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο μητροπολίτης Κηφισίας με άδεια του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε στον ιερό ναό αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων, εκεί όπου διετέλεσε ιερατικός προϊστάμενος και χειροτονήθηκε Επίσκοπος.

Ο κ. Κύριλλος τόνισε ότι αυτό που μας ενώνει με τους Αγίους δεν είναι τίποτα άλλο από την πίστη μας στον Θεό. Η πίστη δεν είναι ένα ιδεολογικό σύστημα, είναι ο ίδιος ο Χριστός”, ενώ πρόσθεσε πως “η πίστη δεν είναι ανακάλυψη της ανθρωπινής λογικής, είναι αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο. Είναι ένα θείο δώρο που δίνεται σε αυτόν που αναζητά τον Θεό με καθαρή καρδιά”.

Αναφερόμενος στον άγιος Χαράλαμπο ο Μητροπολίτης Κηφισίας τόνισε πως “είχε ακμαία και ζωντανή πίστη και αυτή του έδινε τη δύναμη να υποστεί το μαρτύριο”, ενώ ευχήθηκε να πρεσβέυει ώστε να έχουμε πίστη, να δίνουμε την καλή ομολογία και να την τηρήσουμε έως το τέλος της ζωής μας”.

Στο ναό προσερχονται καθημερινά εκατοντάδες πιστοί, όπου εκτίθεται για προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου από το ιερό ησυχαστήριο Αγίας Τριάδος Αιγίνης και το οποίο θα παραμείνει μέχρι αύριο το απόγευμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ