Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 | 7:30

Καρπενησίου: “Πολιτικοί και ιερείς είμαστε πολύ εύκολοι στα λόγια”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στην αποστολή και προσφορά του ανθρώπου που δεν είναι άλλη από την διακονία του συνανθρώπου αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος από τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου.

Στον αποψινο πανηγυρικό εσπερινό ο κ. Γεώργιος τόνισε πως “οι περισσότεροι ζούμε σε μια ψευδαίσθηση και σε ένα ψεύτικο κόσμο που εμείς έχουμε φτιαξει, ότι θα έπρεπε οι άλλοι να μας μιμούνται”, για να συνεχίσει πως “και οι πολιτικοί αλλά κι εμείς οι κληρικοί, είμαστε εύκολοι στα λόγια, αλλά στις πράξεις δυσκολευόμαστε”.

Ο μητροπολίτης της Στερεάς Ελλάδας κάλεσε τους πιστούς να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, γιατί όπως είπε “Πρέπει ο άνθρωπος να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πλησιάσει τον συνάνθρωπό του που είναι το κριτήριο της σωτηρίας του. Η σωτηρία μας περνά από την σχέση μας με τον συνάνθρωπό μας”.

Έκλεισε λέγοντας πως “ήρθαμε στον κόσμο για να διακονήσουμε και να προσφέρουμε και να αισθανόμαστε χαρά από την προσφορά αυτή αλλά και να δώσουμε χαρά στον άλλο άνθρωπο”.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Κωνσταντίνος Κοντορούδας ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την παρουσία του στο ναό και του προσεφερε ένα επιγονατιο του Αγίου Χαραλάμπους.

Στο ναό φιλοξενείται αυτές τις ημέρες η τιμία χείρα του Αγίου Χαραλάμπους από την μονή Μεγάλου Σπηλαιου στα Καλάβρυτα, όπου συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση πιστών.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ