Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 7:01

Η πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης στην Ακαδημία Πλάτωνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, τεμάχιο λειψάνου της Οποίας φυλάσσει ο Ναός.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Ι. Μ. Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος, ενώ συλλείτουργησαν ο π. Σπυρίδων Λόντος και ο προϊστάμενος του Ναού π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Ιάκωβος έκανε αναφορά στον βίο της Αγίας Αικατερίνης, της οποίας η πίστη προς τον Θεό, την κατέστησε Μεγαλομάρτυρα. Τόνισε μάλιστα πως “Η αληθινή πίστη, απαλλάσσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου, τον μετατρέπει σε κατά χάριν Θεό και τον εξυψώνει”.

Στη συνέχεια μίλησε για το ρόλο της μητέρας της Αγίας, λέγοντας πως “Μέσα από το βίο της Αγίας διδασκόμαστε επίσης, τη σοφία και την ευλάβεια της μητέρας της, η οποία παρακολουθούσε από κοντά το πνευματικό μεγαλείο της κόρης της. Με τον τρόπο αυτόν θέλησε να τονίσει το λάθος που κάνουν οι γονείς σήμερα, επιβαρύνοντας τα παιδιά με καταιγισμό γνώσεων, παραμελώντας έτσι άλλες αξίες και εφόδια”.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως: “Διαγράφουμε όλη την πνευματική ανάπτυξη του παιδιού και κατά συνέπεια την ολοκλήρωσή του, καθώς δεν το μπολιάζουμε με την αξία της πίστης”.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προιστάμενος του Ναού π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, ευχαρίστησε για την τιμητική του παρουσία τον κ. Ιάκωβο, τον π. Σπυρίδωνα, αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν στη σημερινή εορτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ