Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 13:33

Φθιώτιδος: Οι έλεγχοι στις Εκκλησίες αφορούν την πολιτεία και όχι εμάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης  «Η Εκκλησία πρέπει να επαινεθεί γιατί αν δεν υπήρχε η καθοδήγησή της τα ποσοστά του εμβολιασμού θα ήταν πολύ μικρότερα», τόνισε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών μιλώντας στο Star κεντρικής Ελλάδος.

Σε ότι αφορά την διαδικασία των ελέγχων που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση στους ναούς, ο κ. Συμεών επεσήμανε πως «αυτοί αφορούν την πολιτεία και τους μηχανισμούς της και όχι εμάς. Τους ιερείς τους ενδιαφέρει να μιλήσουν στην καρδιά των ανθρώπων», κατέληξε.

ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ

Το Πρωί της Πέμπτης ο μητροπολίτης Φθιώτιδος μετέβη στο ναό της αγίας Αικατερίνης στη Στυλίδα όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία.

Θέλοντας από εκεί να υπογραμμίσει την πραγματική ελευθερία που φέρνει ενώπιόν μας αυτή η γιορτή ανέφερε στο κήρυγμά του πως «Ζούμε σε μία εποχή εικονικής πραγματικότητας. Έρχεται η εποχή να μας πει ότι αυτός που έχει αξία είναι αυτός που κατέχει πολλά. Αλλάζει τα πάντα ακόμη και τις σχέσεις του με τους ανθρώπους που είναι δίπλα του, ακόμη και τους φίλους του».

Πρόσθεσε δε πως σε μία δουλοκτητική εποχή και σε μία εποχή ανισότητας η αγία Αικατερίνη θέλησε να δείξει στους ανθρώπους τον δρόμο της αληθινής χειραφέτησης, τον δρόμο της αληθινής κοινωνίας και τον δρόμο των αληθινών σχέσεων. «Ήταν αποφασισμένη στη ζωή της να επιλέξει τον δρόμο της αγάπης και όχι της συναλλαγής. Πόσες φορές εμείς οι άνθρωποι μέσα στην περιπέτεια της ζωής  δεν έχουμε επιλέξει τον δρόμο της συναλλαγής», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ