Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 16:32

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Η χείρα της Αγίας Αικατερίνης στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την τιμία χείρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης πολιούχου της ιεράς μονής Σινά που φυλάσσεται στον ιερό καθεδρικό ναό Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τόσο οι κάτοικοι των βορείων προαστίων όσο και της Αττικής στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας όπου θα βρίσκεται μέχρι την Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Η υποδοχή του ιερού θησαυρίσματος θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του ναού, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου και στις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει το μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, ενώ κάθε απόγευμα στις 7 θα τελείται ο εσπερινός και η παράκληση προς την αγία. Την πέμπτη 15 Ιουνίου ωστόσο στις 9 το βράδυ, θα τελεστεί το απόδειπνο και οι χαιρετισμοί προς την αγία και την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 9 το βράδυ ιερά αγρυπνία.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, στις 12:30 ιερά παράκληση, ενώ το απόγευμα στις 6 μετά τον εσπερινό και το ευχέλαιο θα ακολουθήσει επίκαιρη ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Παπανικολάου, Ιατρό και Ιεραπόστολο.

Η αναχώρηση της τιμίας χειρός θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας μετά την βραδινή θεία λειτουργία που θα τελεστεί στις 8 η ώρα. Να σημειωθεί τέλος ότι ο ιερός ναός θα παραμένει ανοιχτός από 7 το πρωί έως 10 το βράδυ προς διευκόλυνση των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ