Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:23

Η Εκκλησία της Κύπρου απέκτησε Θεολογική Σχολή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα και, επί Αρχιεπισκοπίας του Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, η Εκκλησία της Κύπρου απέκτησε την δική της Θεολογική Σχολή Πανεπιστημιακού επιπέδου. Η Σχολή στεγάζεται σε παραδοσιακό συγκρότημα κτηρίων, που ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου και λειτουργεί ήδη από το παρελθόν ακαδημαϊκο έτος.

Η διακεκριμένη Καθηγήτρια κ. Βελουδία Σιδέρη – Παπαδοπούλου έχει αναλάβει ως Ακαδημαϊκη υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών ( Θεολογία, 4 έτη σπουδών, πτυχίο).

Ο π. Κυπριανός Κουντούρης ( PhD ) είναι ο Διευθυντής της Σχολής, που φροντίζει αόκνως για όλα. Η Σχολή διαθέτει σε άλλο χώρο, που επίσης ανήκει στην Εκκλησία, πλήρως εξοπλισμένη Φοιτητική Εστία.

Πρόσφατα οι παρεπιδημούντες εξ Ελλάδος Αρχιερείς Κορωνείας κ. Παντελεήμων και Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων είχαν την ευκαιρία, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, να επισκεφθούν την Σχολή και να δουν τις εργασίες, που έγιναν και συνεχίζουν από ειδικούς τεχνίτες, ώστε να διατηρηθεί και ο παραδοσιακός χαρακτήρας του συγκροτήματος και οι ανάγκες της Σχολής να εξυπηρετηθούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ