Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 22:29

Γλυφάδας: “Η ανάσταση είναι ένα διαρκές βίωμα που κανείς δεν μπορεί να το αφαιρέσει”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Χοροστατούντος του μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου τελέστηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η ακολουθία της ανάστασης στον μητροπολιτικό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Ο κ. Αντώνιος, που τέλεσε με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης την αναστάσιμη θεία λειτουργία, στο αναστάσιμο μήνυμά του σημείωσε πως “φθάνουμε και φέτος στο μεγάλο γεγονός της ανάστασης του Κυρίου μας που είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται όλη η πίστη μας και όλη μας η ζωή. Γι’ αυτό και σήμερα έχουμε χαρά πνευματική που μας τη δωρίζει ο αναστημένος Κύριος, αλλά και λύπη πού ματώνει την καρδιά μας και κατακλύζει την ύπαρξή μας”.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, που πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο, σκεπτόμενος τις κρίσιμες στιγμές που περνά η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα τόνισε ότι “με ματωμένη καρδιά βιώνουμε το φάσμα του θανάτου που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο από τον νέο κορωνοϊό. Μια άγνωστη μέχρι σήμερα νόσος που λόγω της γενικής αποστασίας μας από τον Θεό έχει προκαλέσει μεγάλο φόβο σε όλους τους λαούς της γης”.

O κ. Αντώνιος, θέλοντας στη συνέχεια να περιγράψει τα ανάμεικτα συναισθήματα των τελευταίων ημερών, υπογράμμισε ότι “ολόκληρη τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή την περάσαμε με ματωμένη καρδιά αφού ήμασταν αναγκασμένοι να μη λειτουργήσουμε και να μη λειτουργηθούμε. Βιώνοντας έτσι τη μοναξιά του Χριστού επάνω στον Σταυρό αφού ήταν εγκαταλελειμμένος από όλους μας”, προσθέτοντας ότι “χάσαμε έτσι τη δυνατότητα να συμβιώσουμε το μυστήριο της Εκκλησίας και να συγκοινωνήσουμε από το ποτήριο της ζωής το βράδυ της ανάστασης που ο Κύριος πάτησε τον θάνατο και μας χάρισε τη ζωή αφού για ακόμη μια φορά ο διάβολος βρήκε τρόπο να ρίξει τους χριστιανούς σε μεγάλη θλίψη”.

Από τον μητροπολιτικό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο μητροπολίτης Γλυφάδας, προσπαθώντας να δώσει μια απάντηση στο γιατί ο Θεός ανέχεται να συμβαίνουν όλα αυτά σήμερα, επισήμανε ότι “ο Θεός επιτρέπει την παράταση αυτής της τραγικής κατάστασης όχι για να μας τιμωρήσει, όπως διατείνονται ορισμένοι, αλλά για να αφυπνιστούμε από τη νωθρότητα, τη χλιαρότητα και την αμέλειά μας. Να συνειδητοποιήσουν όσοι νομίζουν ότι είναι δυνατοί και σοφοί, πόσο αδύναμοι, άσοφοι, μικροί και τιποτένιοι είναι μπροστά σε έναν ιό, που ναι μεν δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, αλλά επιφέρει τεράστια καταστροφή ανεξέλεγκτα”.

Ο κ. Αντώνιος συνέχισε λέγοντας ότι “για να αφυπνιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλο δώρο και ευλογία είναι να κοινωνεί ο ευτελής άνθρωπος τον Χριστό και να ενώνεται με τον Θεό, ώστε να γίνονται ένα όπως το σίδερο με την φωτιά”, συμπληρώνοντας πως “δυστυχώς όμως πολλοί άνθρωποι όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό δεν τα βλέπουν σαν μια θαυμάσια ευκαιρία να καλλιεργήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να σκεφτούν τα λάθη τους, να διαπιστώσουν τη μικρότητα του ανθρώπου και να επαναπροσανατολίσουν τη ζωή τους προς το Θεόν βρίσκοντας εκεί την ειρήνη και την ηρεμία που χρειάζονται”.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, στέλνοντας ένα ενθαρρυντικό αναστάσιμο μήνυμα προς όλους τους πιστούς των νοτίων προαστίων, έκλεισε λέγοντας πως “η δοκιμασία αυτή είναι ένας σταυρός. Μετά τον σταυρό και τον θάνατο όμως έρχεται η Ανάσταση που είναι ένα διαρκές βίωμα χαράς και αγαλλίασης που δεν μπορεί κάνεις με τίποτα να το αφαιρέσει εκτός κι αν εμείς οι ίδιοι το αρνηθούμε. Είναι ένα βίωμα που είχαν οι άγιοι μάρτυρες όλων των εποχών οι οποίοι είχαν το Χριστό ως πρώτη προτεραιότητα στην ζωή τους”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ