Τρ, 14/01/25 | 11:29

Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: H χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας η εις επίσκοπον χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου κ. Αλέξιου Ψωΐνου από τον μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο που προεξήρχε και στο αρχιερατικό συλλείτουργο.

Με τον κ. Αντώνιο συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Θήρας κ. Αμφιλόχιος, Γόρτυνος κ. Νικηφόρος και ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Πριν την απόλυση, ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον επίσκοπο Σταυροπηγίου και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον δρόμο της αρετής και της θυσιαστικής αγάπης, ενώ του πρόσφερε ως ευλογία ένα αρχιερατικό εγκόλπιο. Στον θεοφιλέστατο προσέφερε επίσης ένα εγκόλπιο και ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, εκ μέρους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

Να σημειωθεί, ότι τόσο το αρχιερατικό συλλείτουργο όσο και η χειροτονία μεταδόθηκαν ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ