Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 2:38

Βρυούλων Παντελεήμων: “Η ασπλαχνία μας είναι αυτή που θα μας κρίνει”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Απόκρεω αποτελεί δώρο του Θεού στους ανθρώπους τόνισε σήμερα στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βρυούλων, κατά τη θεία λειτουργία που τέλεσε στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης στην Μηχανιώνα.

“Ο Θεός, που είναι μόνον αγάπη, θέλει όλοι οι άνθρωποι να σωθούν και να μη χαθεί καμία ψυχή”, υπογράμμισε ο κ. Παντελεήμων.

Ο μητροπολίτης Βρυούλων μίλησε, ακόμη, για τη βεβαιότητα της Δευτέρας Παρουσίας, λέγοντας ότι “η ημέρα της Κρίσεως είναι γεγονός και θα έλθει. Το βασικότερο κριτήριο, όμως, με το οποίο θα κρίνει ο Θεός όλους τους ανθρώπους, είναι η αγάπη”.

Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι “η ασπλαχνία μας είναι αυτή που ουσιαστικά θα μας κρίνει. Γιατί το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του Παραδείσου είναι η αγάπη. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα αμνηστεύσει ο Θεός τις όποιες αμαρτίες και εκτροπές μας”.

Ο κ. Παντελεήμων εξήγησε επίσης τι σημαίνει Παράδεισος και τι κόλαση. “Παράδεισος για τον πιστό είναι η συνεχής παρουσία του Θεού στην μεταθανάτια ζωή του ανθρώπου. Και κόλασις είναι η ζωή μακριά από την αγάπη του Θεού που θα μπορούσαμε να την ερμηνεύσουμε ως αφιλία και μοναξιά μεταξύ των προσώπων, με πρώτον απόντα τον Θεό”, είπε συγκεκριμένα.

“Ιδού λοιπόν Καιρός ευπρόσδεκτος. Ιδού νυν ημέρα σωτηρίας. Το σήμερα, το τώρα είναι δικό μας. Το αύριο είναι άγνωστο. Επομένως στα χέρια του καθενός μας είναι να κερδίσει την αγκαλιά του Θεού και να ακούσει τη σωτήρια φωνή Του: Είσελθε εις την χαρά του Κυρίου σου”, υπογράμμισε ο μητροπολίτης Βρυούλων κλείνοντας τον λόγο του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ