Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 6:34

ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Αυστραλίας: “Δεν αρκεί μόνο να πηγαίνουμε στην εκκλησία, να ανάβουμε το καντήλι στο σπίτι ή να νηστεύουμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Η σωτηρία μας εξαρτάται από τον πλησίον», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος απευθυνόμενος στους πιστούς της ενορίας Γεννήσεως του Χριστού στο Port Adelaide όπου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής της Απόκρεω.

Ο κ. Μακάριος αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας η οποία συνδέεται με τη μέλλουσα κρίση και παρουσιάζοντας το κεντρικό μήνυμά της ανέφερε πως «προϋπόθεση για να γίνει κάποιος συγκληρονόμος της βασιλείας του θεού είναι να έχει αγαπήσει και να έχει διακονήσει τον πλησίον του κατά την παρούσα ζωή. Δεν αρκεί μόνο να πηγαίνουμε στην εκκλησία, να ανάβουμε το καντήλι στο σπίτι, να κάνουμε προσευχή ή να νηστεύουμε».

Παράλληλα, επεσήμανε πως αν θέλουμε «να σφραγιστεί το διαβατήριό μας για τον παράδεισο θα πρέπει να στραφούμε προς τον εμπερίστατο και τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Να κατανοήσουμε τις ανάγκες του και να του προσφέρουμε με όλη μας την καρδιά χείρα βοηθείας, γιατί όταν υπηρετούμε τον πλησίον είναι σαν να υπηρετούμε τον ίδιο τον Χριστό», υπογράμμισε.

Θέλοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει ότι η ευαγγελική επιταγή δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή χρημάτων ή υλικών αγαθών προς τον πλησίον που βρίσκεται σε ανάγκη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σημείωσε πως, «πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη από χρήματα αλλά έχουν ανάγκη από τον χρόνο μας», παροτρύνοντας πατρικά τους πιστούς να αφιερώνουν χρόνο στους άλλους και να τους ακούνε. «Να τους δώσετε τη δυνατότητα να σας ανοίξουν την καρδιά τους, να ακούσετε τον πόνο τους, να τους συμμεριστείτε και να τους δείξετε την αγάπη σας. Να τους προσφέρετε ένα χαμόγελο διότι οι άνθρωποι σήμερα έχουν πολλές καταθλίψεις και πολλές δοκιμασίες. Να είστε ευγενικοί μαζί τους και να τους πείτε μια καλή κουβέντα», κατέληξε.

Ο κ. Μακάριος που πλαισιωνόταν από τον επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, ακολούθως απέδωσε τα εύσημα σε όσους εργάστηκαν για την αποκατάσταση και ανακαίνιση του ιερού ναού, συμπεριλαμβανομένου και του προϊσταμένου π. Ιωάννη, τον οποίο χειροθέτησε σε πνευματικό-εξομολόγο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ