Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:25

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ

Δημητριάδος: “Ο Χριστός μας ζητάει να σταθούμε στον αδελφό μας ακόμα και σε αυτόν που θέλουν να φαίνεται εχθρός μας” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με αφορμή την Κυριακή της Απόκρεω.

«Κυριακή της Απόκρεω και η Εκκλησία μας παρουσιάζει στην ευαγγελική περικοπή την παραβολή της τελικής κρίσεως, εκεί όπου ο Χριστός πλέον λέει ποιοι θα είναι στον παράδεισο και ποιοι στην κόλαση και κριτήριο η αγάπη. Μου δώσατε να φάω, να πιώ, με ντύσατε, με φιλοξενήσατε, ήρθατε στον πόνο μου», σημειώνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «αυτές τις μέρες στην Ελλάδα οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΜΑΚ, οι εθελοντές, βρέθηκαν στην Τουρκία για να σώσουν ανθρώπους. Όλοι οι Έλληνες συνδράμουμε για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αυτή καταστροφή με αλληλεγγύη, με προσφορά. Είναι γιατί ακριβώς αξίζει να ακολουθήσουμε αυτό που ο Χριστός ζητάει από μας», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης καταλήγει ωστόσο με την προτροπή, «να σταθούμε στον ελάχιστο αδελφό μας ακόμα και σε αυτόν που θέλουν να φαίνεται εχθρός μας. Ο Χριστός μας το ζητάει. Είναι η καλύτερη αρχή για τη Σαρακοστή που μας περιμένει σε λίγες μέρες».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ