Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:18

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Να σταματήσει άμεσα κάθε πράξη βίας και καθετί που σκορπά τον πόνο και τον θάνατο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έκκληση για ακόμη μία φορά ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον ιερό ναό του αγίου Χαραλάμπους Βεβεκίου όπου χοροστάτησε σήμερα το πρωί Κυριακή των Απόκρεω.

«Να σταματήσει άμεσα κάθε πράξη βίας και καθετί που σκορπά τον πόνο και τον θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του προτρέποντας παράλληλα να επικρατήσει «η λογική, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η καταλλαγή και η αλληλεγγύη».

Όπως τόνισε μάλιστα τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκτυλίσσεται μία τραγική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία. «Ένας πόλεμος όπως κάθε πόλεμος είναι μία αποτρόπαια και καταδικαστέα κατάσταση. Είναι η επικράτηση του παραλογισμού επί της λογικής, του μίσους επί της αγάπης, του σκότους επί του φωτός και του θανάτου επί της ζωής», ξεκαθάρισε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ωστόσο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο και την αταλάντευτη στήριξή του προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. «Έχει βαθιά πίστη στο Θεό αυτός ο λαός και επέλεξε να ζήσει ελεύθερος και να καθορίζει ο ίδιος τη ζωή του όπως αξίζει σε κάθε έθνος. Αν και δυστυχώς κάποιοι έφτασαν αυτές τις ημέρες μέχρι το σημείο να αμφισβητούν ακόμη και αυτή την ιστορική και εθνική του υπόσταση», επεσήμανε.

Ο κ. Βαρθολομαίος έκλεισε λέγοντας πως «οι σκέψεις μας βρίσκονται διαρκώς με τους τραυματίες και με τις οικογένειες των αθώων θυμάτων ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ