Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 18:04

Άσαντ: “Ο λαός μας αντιστέκεται στις προσπάθειες παρέμβασης ξένων χωρών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ υποδέχθηκε σήμερα τον Πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίο με τη συνοδευτική του αντιπροσωπεία παρουσία του Πατριάρχη της Αντιόχειας Ιωάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Άσαντ τόνισε ότι “Ο λαός μας αντιστέκεται στις προσπάθειες των ξένων χωρών να τους στερήσουν την κυριαρχία τους, να χτυπήσουν τον κοινωνικό τους ιστό και αυτό αποτελούν μια στέρεη βάση για την οικοδόμηση διαλόγου και λαϊκής συνεργασίας που καθιερώνει μια μακροχρόνια σχέση που εξυπηρετεί συμφέροντα και των δύο λαών”.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Ειρηναίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Συρίας να βγει από τις συνθήκες που υφίσταται και να αποκαταστήσει τον ιστορικό της ρόλο ως αποτελεσματικό παράγοντα στην εδραίωση σταθερότητας και στην εξάπλωση της ειρήνης στην περιοχή.

Τόνισε ότι αυτό που είδε κατά την επίσκεψή του και την επαφή του με τον συριακό λαό είναι η αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία.

Ο πατριάρχης Ειρηναίος επιβεβαίωσε τις αρχές και ισχυρές θέσεις του προέδρου της Συρίας για τη στήριξη της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, ενώ ο πρόεδρος Άσαντ εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τις βαθιές ανθρωπιστικές θέσεις του Πατριάρχη Ειρηναίου και την προώθηση αξιών αγάπης και της απόρριψης του εξτρεμισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ