Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 14:45

Η μνήμη του αγίου Νικολάου Πλανά στον ναό όπου λειτουργούσε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Τον απλό ιερέα και άγιο της Εκκλησίας μας Νικόλαο Πλανά γιόρτασαν στον ναό όπου ιερουργούσε, τον Άγιο Ιωάννη Κυνηγού, στην οδό Βουλιαγμένης.

Πολύς κόσμος είχε σχηματίσει ουρά από νωρίς για να προσκυνήσει και να αποθέσει τον πόνο του στο ιερό λείψανο του αγίου Νικολάου Πλανά που δέσποζε στο κέντρο του ναού, ενός σύγχρονου αγίου που με την ταπείνωσή του κέρδισε την αγιότητα.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ενώ συμμετείχαν ιερείς από τη Λάρισα που ήρθαν εκδρομή με τις ενορίες τους για να τιμήσουν την μνήμη του αγίου Νικολάου Πλανά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ιερώνυμος ο οποίος αναφέρθηκε στην αγάπη που έτρεφε ο παπά Νικόλας Πλανάς για όλο τον κόσμο και σημείωσε ότι για τον χριστιανό η Σαρακοστή είναι ο δρόμος προς τον Θεό.

«Δεν μπορούμε να δούμε τον Χριστό αν δεν περάσουμε τα σκαλοπάτια της Σαρακοστής», είπε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και ευχήθηκε καλή Σαρακοστή σε όλους.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη σχέση του Δημάρχου Δάφνης και Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη με την ενορία.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Σεβαστιανός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και ευχήθηκε να έχει την ευλογία του Αγίου που τόσα χρόνια υπηρέτησε ως εφημέριος του συγκεκριμένου ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ