Τε, 12/06/24 | 18:46

ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ο εσπερινός για τον ταπεινό ιερέα της Αθήνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι εόρτιες ακολουθίες για τον ταπεινό ιερέα της Αθήνας Άγιο Νικόλαο Πλανά.

Πλήθος κόσμου προσήλθε με ευλάβεια στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου επί της οδού Βουλιαγμένης για να προσκυνήσει την λάρνακα και την τιμία κάρα του αγίου που φυλάσσονται στο ναό, αλλά και να συμμετάσχει προσευχητικώς στον πανηγυρικό εσπερινό κατά τον οποίο χοροστάτησε ο επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην απλότητα και ταπεινότητα που διέκρινε τον παπά-Νικόλα, τονίζοντας πως, «μπορεί να μην είχε πτυχία και μεταπτυχιακά αλλά μαθήτευσε σε ένα χώρο που μπορούσε να του δώσει την αληθινή γνώση και έγινε κάτοχος ενός πολιτισμού και εκφραστής της ησυχαστικής παραδόσεως της εκκλησίας», σημείωσε.

Πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Μακαριώτατο για την παρουσία του όσο και τον επίσκοπο Σταυροπηγίου για την αποψινή του λαμπρή χοροστασία.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς από δημοσιογράφους τι σκέφτεται η Εκκλησία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, τόνισε ότι, «είναι ένα θέμα για το οποίο θα τοποθετηθούμε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα αποφασίσουμε από κοινού».

Να σημειωθεί, ότι το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννου του κυνηγού επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης εξέδωσε και κυκλοφόρησε τον καλαίσθητο επετειακό τόμο, «Αγίου Νικολάου του Πλανά Υμνογραφία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ