Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 17:24

Ενθρονίστηκε νέα ηγουμένη στη μονή αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ενθρόνισης νέας ηγουμένης σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό είχαν εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη την Αττική που έσπευσαν στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, όπου ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος ενθρόνισε τη νέα ηγουμένη, Μακαρία Β΄.

Πρόκειται για την ενθρόνιση της τρίτης κατά σειρά ηγουμένης, μετά την μακαριστή γερόντισα Μακαρία Δεσύπρη, η οποία βρήκε το λείψανο του αγίου Εφραίμ του νέου και επανίδρυσε την Ιερά Μονή, και την μέχρι πρότινος ηγουμένη, μοναχή Θεοδοσία.

Απευθυνόμενος προς τη νέα ηγουμένη, ο μητροπολίτης Κηφισίας αναφέρθηκε στα χαρίσματα που κοσμούν τον χαρακτήρα της, λέγοντας χαρακτηριστικά «η μέχρι σήμερον πολιτεία και διακονία Σας, στην Ιερά Μονή, εχουν δείξει σε όλους μας σημεία συνέσεως, αυτοθυσίας, αγάπης για την αδελφότητα και διοικητικής ικανότητος» .

Ο μητροπολίτης Κύριλλος επαίνεσε το παράδειγμα της ταπεινότητας της προηγουμένης Θεοδοσίας μοναχής και έκλεισε τον λόγο του με παραινέσεις προς την αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Η νέα Καθηγουμένη, στην αντιφώνηση της, αναφέρθηκε στη νεότερη ιστορία της ιεράς μονής, στα  όσα βίωσε κοντά στην μακαριστή γερόντισσα Μακαρία Δεσύπρη, στα 37 χρόνια εγκαταβιώσεώς της στο μοναστήρι του αγίου Εφραίμ, μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών της σπουδών και κοντά στην προηγουμένη Θεοδοσία, καθώς και σε όσα θαυμαστά βιώνει η αδελφότητα καθημερινά.

Παρόντες στη σημαντική αυτή ημέρα για την αδελφότητα της μονής του αγίου Εφραίμ ήταν και εκπρόσωποι πολλών άλλων μοναστηριακών αδελφοτήτων, όπως ο ηγούμενος της Ι. Μ.  Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου και οι γερόντισσες και μοναχές των ιερών μονών αγίας Τριάδος Μάτι, Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού, αγίας Σκέπης Δροσιάς, αγίας Φιλοθέης Εκάλης και αγίου Γεωργίου Βρανά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ