Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 2:48

O Πατριάρχης Αντιοχείας στην Αυστραλία για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Αυστραλία, έφτασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αυστραλίας Βασιλείου.

Κατά την υποδοχή του κ. Ιωάννη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας και άλλοι κληρικοί.

Ο κ. Ιωάννης ξεκίνησε την ποιμαντική του επίσκεψη στην Αυστραλία σε συνάντηση με τους ιερείς του Σίδνεϊ στην Αρχιεπισκοπή με την παρουσία του νέου Μητροπολίτη Βασιλείου και της ιερατικής αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον Πατριάρχη και τους 15 ιερείς που υπηρετούν στο Σίδνεϊ.

Η συνάντηση άρχισε με ομιλία του Αρχιεπισκόπου Βασιλείου, στην οποία ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιωάννη για την παρουσία του στη Μητρόπολη.

Ο νέος Ποιμενάρχης εξήγησε ότι «η ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη θα είναι μεγάλη παρηγοριά για τους ιερείς και της τοπικής Εκκλησίας που διψούν για τον πνευματικό πατέρα”.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Ιωάννης επιβεβαίωσε ότι «η Εκκλησία της Αντιόχειας είναι μια ανοιχτή καρδιά που δεν κάνει διακρίσεις. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη είναι ένα ιστορικό γεγονός της Αντιόχειας.”

Ο Πατριάρχης Ιωάννης συνέχισε, τονίζοντας ότι “μια οικογένεια μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο με αγάπη, συνεργασία και συνοχή”.

Υπογράμμισε ότι “Η ευθύνη του ιερέα σήμερα είναι να παρακινήσει τα παιδιά της Εκκλησίας να τηρήσουν τις αξίες τους, και στόχος είναι η Εκκλησία της Αντιόχειας πρέπει να παραμείνει μια ηχηρή φωνή σε όλα τα μέρη του κόσμου. “

«Η μετανάστευση είναι μια σοβαρή αιμορραγία, αλλά αυτό που μας προκαλεί λυπηρό είναι ότι ο κόσμος παρά την σκληρότητα των ημερών, ψάχνει ακόμη μια εκκλησία, αναζητώντας ένα ζεστό καταφύγιο και μια ειρηνική αγκαλιά που δίνει την ασφάλεια “, δήλωσε ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Τόνισε ότι ο λαός της Εκκλησίας της Αντιόχειας, παρά όλους τους πόνους, εξακολουθεί να προσφέρει πολλά να μείνει και να προσκολληθεί στη γη των προγόνων.”

Η κρίση στη Συρία εξελίσσεται προς την κατεύθυνση λύσης και αυτό είναι που ελπίζει ο καθένας να επιτύχει στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Μακαριότατος κάλεσε τους ιερείς να στηρίξουν τον νέο Μητροπολίτη και να μοιάσουν με μια συνεκτική οικογένεια ζητώντας “τον Κύριο να σπείρει την ειρήνη του στη Συρία, στον Λίβανο και την υπόλοιπη περιοχή”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ