Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 6:18

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα κατάνυξης, μεγαλοπρέπειας και δέους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου ε.έ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου της Πόλεώς μας, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου Ψαρών και Οινουσσών. Οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Μητροπολίτης Διονύσιος Μπαϊρακτάρης» και η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου «Ρωμανός ο Μελωδός», μάγεψαν το ακροατήριο που με θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθησε την εκδήλωση.

Η χορωδία των μαθητών, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Δημήτριο Δημητρακόπουλο, έψαλλε μελωδικά επίκαιρους ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και άκουσε στο τέλος τα επαινετικά σχόλια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και Καθηγητού της Σχολής κ. Μάρκου, ο οποίος χαρακτήρισε άριστη την απόδοση των μαθητών.

Η χορωδία των Ιεροψαλτών, αποτελούμενη από Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριους, που κοσμούν με το ψαλτικό τους ήθος, τα αναλόγια των Ενοριακών Ναών της Μητροπόλεώς μας, κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Χοράρχη , Άρχοντος Μαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, κ. Δημητρίου Ζαννίκου, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Ιακώβου της πόλεως Χίου, απέδωσε με άψογο τρόπο επίκαιρους βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς ύμνους, αγγίζοντας τις ψυχές και προσφέροντας στους πιστούς μια πρόγευση πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως για την Ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού.Τους ύμνους προλόγιζε ο ιερέας π. Ιωάννης Βορριάς , σχολιάζοντας ερμηνευτικά τα ιερά κείμενα των ύμνων, απόντος του συγγραφέα – της Θεολογικής αυτής ερμηνείας – κ. Γεωργίου Στ. Στείρου, Φοιτητού ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος, κλείνοντας την εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Ανθρώπου και ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η αμαρτία του Ανθρώπου, η Ενανθρώπιση του Θεού και η Σωτηρία του Ανθρώπου, αποτελούν ολόκληρη την Ιστορία του ανθρωπίνου γένους ». Τα Χριστούγεννα, σημείωσε ο Ποιμενάρχης μας , ξαναγεννιέται ο άνθρωπος και γίνεται και πάλι μέτοχος της αρρήτου δόξης την οποία έλαβε τη στιγμή της δημιουργίας του μέσα στον Παράδεισο. Ο Χριστός γεννήθηκε στο σώμα της Παναγίας, η οποία συνδυάζει την Παρθενία και τη Μνηστεία και οδήγησε τον άνθρωπο στο θρόνο της βασιλείας του Θεού. Ο Σεβασμιώτατος ,αντί ευχαριστιών, δήλωσε ότι προσεύχεται για όλους τους συντελεστές της υπέροχης σημερινής εκδήλωσης και εύχεται ο γεννηθείς Χριστός να χαρίζει σε όλους γέννησιν εν Χριστώ Ιησού και στο Έθνος μας να έχει Χριστοφόρον πορείαν.

Την πνευματική αυτή εκδήλωση της τοπικής μας Εκκλησίας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Δημ. Κωνσταντάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Χίου κ. Ι. Αρχοντάκης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μ. Βουρνούς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κων/νος Γανιάρης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ