Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:07

Έκθεση ζωγραφικής για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό στη Μητρόπολη Ιλίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για πρώτη φορά στην Αττική θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής του αείμνηστου Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη με θέμα τον Άγιο Λουκά τον ιατρό.

Την Πέμπτη στις 7 Ιουνίου στις 18.30, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας θα τελέσει τα εγκαίνια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Μπαστούνης ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία του Μητροπολίτη να οργανωθεί το μεγάλο αυτό θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός στον πραγματικά καλαίσθητο χώρο δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό και οργανώνεται μία από τις καλύτερες παρουσιάσεις της συλλογής.

Είναι μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου της Αττικής να επισκεφθούν το σύγχρονο αυτό έργο του αείμνηστου ζωγράφου Βαρλάμη ο οποίος με την βαθιά του πίστη και το ταλέντο του καταφέρνει να μεταφέρει μέσα από το έργο του την πίστη του σύγχρονου αυτού Αγίου.

Η έκθεση, μετά την Μονή Παναγίας Δοβρά και το Ναύπλιο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αττική στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας την οποία οργανώνει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουλίου και το ωράριο λειτουργίας είναι 10.30-13.00 και 18.00-20.30.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ναού 2102613009.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ