Δε, 22/07/24 | 20:25

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Ιερώνυμος: “Επιστήμη και Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται και να αγωνίζονται για τον άνθρωπο” (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Η Εκκλησία και η Επιστήμη καλούνται να συνεργάζονται με επίκεντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από τον προσκυνηματικό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού Ναυπλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον Μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό ενώ συγχοροστάτησε ο μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και του προσέφερε μία εικόνα του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, ο οποίος όπως τόνισε αγαπούσε και τιμούσε πολύ τον Μακαριώτατο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση αλλά και για το γεγονός ότι έχει κάνει γνωστό τον Άγιο Λουκά σε όλη την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στον βίο και στο έργο του Αγίου σημειώνοντας πως κέντρο της ζωής του είναι ο άνθρωπος.

Σημείωσε δε ότι πρόκειται για έναν μεγάλο επιστήμονα και μεγάλη προσωπικότητα εκπροσώπησης του Θεού στην γη. «Είναι ένα μήνυμα αυτό» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και διευκρίνισε ότι, «η Επιστήμη δεν πρέπει να πολεμά την Εκκλησία και η Εκκλησία από την πλευρά της δεν πρέπει να πολεμά την Επιστήμη».

Επεσήμανε τέλος ότι Επιστήμη και Θρησκεία πρέπει να συνεργάζονται και επίκεντρο να είναι ο άνθρωπος και γι’ αυτόν να αγωνιζόμαστε. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ευχήθηκε ο άγιος να μας στηρίζει και να μας ενισχύει όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ