Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 19:04

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Biden και τον Υπουργό Εξωτερικών Blinken

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, συναντήθηκε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε στον Πρόεδρο Biden την ανάγκη οι πολιτικοί ηγέτες να αναλάβουν δράση για το περιβάλλον, ενόψει και της επικείμενης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, COP26.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την αποφασιστική του δράση απέναντι στην πανδημία και την ετοιμότητά του να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να εξασφαλίσουν επαρκή εμβόλια κατά της Covid-19.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το ζήτημα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να εκφράζει την ελπίδα του για την επαναλειτουργία της.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών

Πριν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Biden, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το State Department όπου είχε για πρώτη φορά συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον Υπουργό Εξωτερικών για ζητήματα που αντιμετωπίζουν Ορθόδοξοι χριστιανοί στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο καθώς και για το όραμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου και τις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική εκφράζοντας την ελπίδα για επικράτηση σταθερότητας και θρησκευτικής ελευθερίας στην περιοχή, ενώ τόνισε την ανάγκη δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τη συνεργασία μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη.

Φωτογραφίες: Δ. Πανάγος | Αρχιεπισκοπή Αμερικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ