Σάββατο 4 Μαΐου 2024 | 1:44

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Για το Παρίσι αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανταποκρινόμενος εις τιμητικήν πρόσκλησιν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron ανεχώρησε σήμερον εις Παρισίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος,

Συνοδευόμενος υπό των Μητροπολιτών Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέου, των Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου, Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, αι Μ. Συγκέλλου κ. Ιακώβου, εις τους οποίους θα προστεθή και ο οικείος ποιμενάρχης Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος.

Ο Παναγιώτατος, πλην του κ. Προέδρου, θα επισκεφθή και τους κ. Πρόεδρον της Γερουσίας και κ. Πρωθυπουργόν της Γαλλίας, θα προστή δε και Δοξολογίας εν τω εν Παρισίοις Ι. Μητροπολιτικώ Ναώ του Αγίου Στεφάνου διά να ευλογήση το ποίμνιον της Ιεράς Μητροπόλεως και θα συναντηθή με την Συνέλευσιν των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το παρελθόν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεκλήθη και ετιμήθη και υπό των Προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας Εξοχ. κ. Jacques Chirac και κ. Francois Hollande, όστις και προσεκάλεσε τον Παναγιώτατον να μεταβούν από κοινού διά του Προεδρικού αεροσκάφους εις Φιλιππίνας το 2015 προς συμμετοχήν εις οικολογικήν εκεί Διάσκεψιν.

Κατά το διάστημα της απουσίας της Παναγιότητος, Επίτροπος Αυτής ωρίσθη ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ