Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 16:06

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η πανδημία και τώρα ο πόλεμος καταδεικνύουν την ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών και μεγάλων ευρωπαϊκών λύσεων”, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε δήλωσή του μετά την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Τόνισε ότι “δεν θα τα καταφέρουμε ο καθένας ξεχωριστά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συγκολλήσουμε αυτή την αξία της κοινής δράσης με το να εμπνεόμαστε από θρησκευτικούς ηγέτες της εμβέλειας του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος είναι και ένα ζωντανό σύμβολο όλων των αξιών της ενωμένης Ευρώπης, της ειρηνικής συνύπαρξης, της ανοχής, της ανεκτικότητας, της ειρήνης. Αυτά τα ιδανικά είναι αυτά που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ”.

Παράλληλα, επεσήμανε πως “με χαρά και ιδιαίτερη τιμή συναντήθηκα με τον Παναγιότατο σήμερα εδώ στο Φανάρι. Είναι η πρώτη μου επίσκεψη από όταν ανέλαβα τα τωρινά μου καθήκοντα. Τον ενημέρωσα για την χωρίς προηγούμενο πρωτοβουλία της ΕΕ να παρέχει καθεστώς ανθρωπιστικής προστασίας σε όλους όσοι ξεφεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία”, σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Προσέθεσε δε ότι συζήτησαν, “για το πώς αυτή τη μαύρη στιγμή του πολέμου ο Χριστιανισμός, η Ορθοδοξία αλλά και η ηγεσία η δική του μπορεί να αποτελέσει κομμάτι μιας ειρηνικής προοπτικής από τη σύρραξη”.

“Εγώ ως Χριστιανός Ορθόδοξος δεν μπορώ να δεχτώ ότι Ορθόδοξοι βομβαρδίζουν Ορθόδοξα μοναστήρια, Ορθόδοξες μονές και μνημεία”, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής.

Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την Παρασκευή το απόγευμα ωστόσο ο κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τον Άρχοντα Έξαρχο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος” και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους.

Κατά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτατο ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Μαρίνα και τον στενό του συνεργάτη Δρ. Γρηγόριο Πενέλη, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία των ανακαινιστικών εργασιών του κτηρίου της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία εδρεύει στους χώρους της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος αλλά και της Αστικής Σχολής Γαλατά, τη δαπάνη των οποίων ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο κ. Μαρτίνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ