Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:51

Το τελευταίο αντίο στον μακαριστό μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Κλήμη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Αναστάσιος Βόπης Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου η πόλη του Περιστερίου προέπεμψε πριν από λίγο μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης τον μακαριστό ποιμενάρχη της, κυρό Κλήμη.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συμμετείχαν αρκετοί ιεράρχες και ιερείς αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της περιοχής.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν από νωρίς για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό ποιμενάρχη της μητρόπολης Περιστερίου, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή μόλις δύο χρόνια από την ημέρα της ενθρόνισής του.

Για την προσωπικότητα του μακαριστού ιεράρχη μίλησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και την προσφορά του αοιδίμου μητροπολίτη στην Εκκλησία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τοποτηρητής της χηρευούσης μητρόπολης, μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τα χαρίσματα του κεκοιμημένου ιεράρχη καθώς και για την πολύχρονη φιλία τους, ενώ εκ μέρους του ιερού κλήρου της μητρόπολης Περιστερίου λόγο απηύθυνε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ελευθέριος Κουναλάκης.

Τέλος το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος επεσήμανε την ξεχωριστή προσωπικότητα και το μεγαλείο του αγαπητού ιεράρχη ο οποίος όπως ανέφερε, δεν πρόλαβε να τελειώσει τα πολλά και μεγάλα έργα που ήδη είχε ξεκινήσει.

Μετά το τέλος της νεκρώσιμης τελετής η σορός του κυρού Κλήμη μεταφέρθηκε με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Περιστερίου και ετάφη στο δημοτικό κοιμητήριο της πόλης. 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΔΟΞΙΑ INFO

Εξόδιος ακολουθία μακαριστού μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Posted by Orthodoxia.Info on Monday, August 16, 2021

Ταφή μακαριστού μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος στο δημοτικό κοιμητήριο Περιστερίου. Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Posted by Orthodoxia.Info on Monday, August 16, 2021

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ