Σάββατο 11 Μαΐου 2024 | 8:30

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO

Θεσσαλονίκη: Η μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με την αρμόζουσα τιμή και την δέουσα μεγαλοπρέπεια η πάνδημη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου αγίου Δημητρίου και των χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων, μετά της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Κορωνιωτίσσης», που έχει αφιχθεί εκ της ιεράς Μονής Παναγίας της Κορώνης (Αγράφων Θεσσαλίας) της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και σύμφωνα με το αρχαιότατο έθος του συνεορτασμού της Υπεραγίας Θεοτόκου με τον Άγιο Δημήτριο.


ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Την λιτανευτική πομπή συνόδευσαν οι Μητροπολίτες, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο ευλαβής κλήρος, μοναχικά τάγματα, πλήθος των φιλαγίων χριστιανών και ακολούθησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οι φιλαρμονικές του Γ΄ Σώματος Στρατού, της Αστυνομίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, αγήματα του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη πολιτιστικών Σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, νέοι και νέες από εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις κατηχητικές συνάξεις των ενοριών και χριστιανικών αδελφοτήτων της πόλης.

Προηγήθηκε το πρωί αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, με τη συμμετοχή κληρικών, διακόνων, ενώ τα αναλόγια εκόσμησαν αποδίδοντες καλικέλλαδα τους ψαλλομένους ύμνους χοροί ιεροψαλτών εκ του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Ϋμνωδού της Μ.Χ.Ε. κ. Παρασκευά Γκούνα και εκ του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου «Θρασύβουλος Στανίτσας» υπό την διεύθυνση του Προέδρου και Πρωτοψάλτου κ. Μαργαρίτη Αστεριάδη.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις, συνεχίζονται σήμερα με την τέλεση του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού στις 6:30 το απόγευμα και ιεράς αγρυπνίας από τις 9:30 μ.μ. έως τις 12:30 τα μεσάνυκτα και θα κορυφωθούν αύριο Πέμπτη, με την πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης.

Φώτο: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ