Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 16:04

ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ναυκράτιδος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη είχε την δευτέρα ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων – Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υιϊκή αγάπη και τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ μετέφερε τις ευχές και τα φιλάδελφα αισθήματα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την προσκυνηματική επίσκεψη στο μαρτυρικό Φανάρι, ως και για την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχή διοργάνωση της συγκλήσεως της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προσφάτως.

Επίσης, μίλησε με εγκάρδιους λόγους για το επιτελούμενο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική, ενώ επαίνεσε την θυσιαστική προσφορά του κ. Θεοδώρου και των αφοσιωμένων συνεργατών του προς τους εμπερίστατους λαούς της Αφρικής.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Παντελεήμων βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσωπώντας το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στις εργασίες του διορθοδόξου επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Θεολογική Σχολή Χάλκης, υπό τον τίτλο: «Η συμβολή των Χαλκιτών Καθηγητών και αποφοίτων στις διορθοδόξες σχέσεις· Θεολογική Σχολή της Χάλκης: επιτελικό διεργαστήριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ