Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 | 6:31

ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΑΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ

Στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου της Καθαράς Τρίτης χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Πατριάρχης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επέστρεψε την Καθαρά Τρίτη από την γενέτειρά του Ίμβρο όπου μετέβη για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αυταδέλφης του Ζαχαρώς Αναστασιάδου, το οποίο τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής στον ιερό ναό σγίου Γεωργίου των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου ο Μητροπολίτης Ίμβρου κ. Κύριλλος, συμπροσευχομένων των μητροπολιτών Μοσχονησίων κ. Κυρίλλου και Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου και πλήθους πιστών.

Κατά την παραμονή του στην Ίμβρο ο Πατριάρχης εκκλησιάστηκε κατά τον εσπερινό της 25ης Φεβρουαρίου στον μητροπολιτικό ναό, ενώ την επομένη χοροστάτησε και απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα κατά τον Α’ Κατανυκτικό εσπερινό στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας Ευλαμπίου.

Το μεσημέρι της Καθαράς Τρίτης δέχθηκε τους εν τη Πόλει Αρχιερείς του Θρόνου με τους οποίους αντάλλαξε αδελφικές ευχές σε αμοιβαία συγχώρηση, με την ευκαιρία της εισόδου στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Ακολούθως, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε από το Παραθρόνιο στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό, κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Την Καθαρά Δευτέρα, χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, όπως και κατά την θεία λειτουργία την Κυριακή της Τυρινής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ