Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 14:45

ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ρεθύμνης: “Κάθε διάλογος επί παντός θέματος χρειάζεται μόνο επιχειρήματα και αλληλοσεβασμό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Προδρόμου μετά το χτεσινό ανακοινωθέν που εξέδωσε η Εκκλησία της Αλβανίας για την ανάρμοστη συμπεροφορά κληρικού της μητροπόλεως ο οπόιος εξύβριζε διαδικτυακά τον Αρχιεπισκόπο Αλβανίας Αναστάσιο.

“Με αφορμή δημοσιεύματα στα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως για υβριστική ανάρτηση κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εναντίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα”, επισημαίνει ο κ. Πρόδρομος.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι, “ανάλογες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν και δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Κάθε διάλογος επί παντός θέματος χρειάζεται μόνο επιχειρήματα και αλληλοσεβασμό με επίγνωση της θέσης και της ευθύνης που καθένας κατέχει, όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού”, καταλήγει ο ιεράρχης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ