Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 12:33

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στην Αθήνα αφίχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Αθήνα αφίχθη χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών του περιοδικού Θεολογία.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο, και την συνοδεία του, υποδέχτηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» – με τη συνοδεία αγήματος της Ελληνικής Αστυνομίας – ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Μ.Υ.Ε.Ε. και Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και εκ μέρους της Πολιτείας, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Κατόπιν, κατευθύνθηκαν στην αίθουσα επισήμων του Αεροδρομίου, όπου ακολούθησε σύντομη συζήτηση. Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού παρακάλεσε να εκφράσει στην Ελληνική Κυβέρνηση τις ευχαριστίες του για για τις τιμές που του επιφυλάχθηκαν κατά την υποδοχή, ενώ απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τις ευχαριστίες του προς την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την φιλόφρονα υποδοχή.

Ακολούθως, σε σύντομες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην σημασία της Θεολογίας στη ζωή της Εκκλησίας, αλλά και των απλών ανθρώπων τονίζοντας ότι η Θεολογία έχει να κάνει με το τι είναι Εκκλησία, με την ίδια την ζωή των ανθρώπων.

Επίσης, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι θεωρεί πολύ μεγάλη στιγμή το Συνέδριο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων του περιοδικού Θεολογία και για τις σχέσεις των Ορθοδόξων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την ίδια στιγμή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 18.30 και στη Μουσική Εκδήλωση «Για την Οικουμένη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 19.30.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ