Σάββατο 4 Μαΐου 2024 | 6:25

Η πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Καλλιθέας σε ενα κατάμεστο από πιστούς Ναό τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία της Πρώτης του έτους. Χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού Αρχιμ. Παύλο Μπαραμπούτη και Αρχιμ. Νικόλαο Κλάδη,προϊστάμενο και τον Πρωτοπρ. Ηλία Μπαραμπούτη .
Στις λίγες επίκαιρες σκέψεις, που απηύθυνε στο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η αλλαγή του χρόνου μάς γεννά δύο αντιφατικές αγωνίες.
1. Η αγωνία της παροδικότητας. Η ομορφιά φυλλορροεί,η υγεία φθείνει,οι δυνάμεις ατονούν. Όλα φεύγουν,παρέρχονται. Και μαζί με όλα περνάμε κι εμείς.
2. Η αγωνία, ο φόβος της στασιμότητας. Βλέπουμε δηλ.ότι τα χρόνια περνούν κι εμείς μένουμε στάσιμοι. Στάσιμες οι επιδιώξεις μας. Απραγματοποίητα τα όνειρά μας. Πόσες ελπίδες ανέτειλαν στην αρχή του περασμένου χρόνου. Ελπίδες,που τις πάγωσε η στασιμότητα. Στάσιμοι,ίσως , μείναμε στον χαρακτήρα.
Ποια είναι η λύση ; Είναι απλή και εγκλείεται σε δύο λέξεις : ” εν Χριστώ ” . Ο πιστός ενσωματωμένος εν Χριστώ, υπερνικά την αγωνία της παροδικότητας. Ο Ι. Χριστός “χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας ” ( Έβρ. ιγ, 8 ). Και ο πιστός αναπνέει μέσα στην Εκκλησία την σιγουριά της αιωνιότητας.
Αλλά και η στασιμότητα υπερνικάται εν Χριστώ. Ο πιστός είναι το δένδρον” το πεφυτευμένον παρά τας διεξόδους των υδάτων ” ( Ψαλμ. 1, 3 ). Το νερό τρέχει ασταμάτητα. Το δένδρο παραμένει ακίνητο. Όμως μέσα του υπάρχει ζωή,αύξηση, ανθοφορία,καρποφορία. Και μέσα στον πιστό γίνεται συνεχώς μια ζύμωση με την Χάρη του Αγ. Πνεύματος που φέρνει ανθοφορία και καρποφορία.
Αποφασιστικής,λοιπόν, σημασίας να επανεξετάσουμε το ” εν Χριστώ ” και να ανανεώνουμε την σχέση. Τέλος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη χρονιά.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ