Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:16

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ΤΡΙΚΑΛΑ: Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου Ιγνατίου Πούτου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στην ιερά μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου στα Τρίκαλα τελέστηκε σήμερα το πρωί μέσα σε κλίμα συγκίνησης το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου Ιγνατίου Πούτου σαράντα ημέρες μετά την εκδημία του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο έλαβαν μέρος οι μητροπολίτες Σταγών κ. Θεόκλητος, Λαγκαδά κ. Πλάτων και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένοι από πλειάδα ηγουμένων και κληρικών, ενώ από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

«Ο γέροντας Ιγνάτιος είχε φροντίσει να έχει αποφορτιστεί από όλα τα περιττά βάρη που μας βαραίνουν και πρώτα από όλα τον εγωισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Κορωνείας μιλώντας για την προσωπικότητα του μακαριστού Ιγνατίου και πρόσθεσε πως «αυτή ήταν η κύρια αρετή που βίωνε ο γέροντας για αυτό και έμεινε εδώ όπου εργάστηκε με ταπείνωση, αφοσίωση και υπακοή αρμονικά με πέντε συνολικά αρχιερείς».

Όπως τόνισε μάλιστα, «ο Ιγνάτιος δεν επεδίωξε ούτε αξιώματα, ούτε προβολή αλλά το μόνο που επεδίωξε ήταν να προσφέρει για αυτό και η δουλειά του η πνευματική καρποφόρησε», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «το μοναστήρι Δουσίκου ήταν ένα ερείπιο και σήμερα είναι επανδρωμένο με εκλεκτούς μοναχούς και με ψυχές αφιερωμένες στο Θεό που ο γέροντας Ιγνάτιος τις ενέπνευσε αλλά και εκτός από τους μοναχούς πολλές ήταν οι ψυχές πιστών που βρήκαν ανάπαυση κάτω από το πετραχήλι του».

Ο κ. Παντελεήμων καταλήγοντας κάλεσε ωστόσο μοναχούς και πιστούς, «να πατούν στα ίχνη του μακαριστού γέροντος Ιγνατίου έτσι ώστε να έχουμε και εμείς την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε μαζί του στη βασιλεία του Θεού».

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς αλλά και όσους προσήλθαν ώστε να συμπροσευχηθούν όλοι μαζί και ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον τάφο του προσφιλούς Καθηγουμένου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της μονής, όπου οι αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ