Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:47

Προς παράταση το lockdown – Απομακρύνεται έτσι και το άνοιγμα των ναών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε παράταση φαίνεται πως οδηγείται το αυστηρό lockdown που είναι σε ισχύ στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

“Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την παράταση του σκληρού lockdown απομακρύνεται όμως και το άνοιγμα των ναών για τους πιστούς στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, όπου οι πιστοί δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία, παρά μόνο να προσέλθουν ατομικά στον ναό για κατ’ ιδίαν προσευχή.

Οι περιοχές αυτές υπενθυμίζεται πως είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμος Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο μισός πληθυσμός της χώρας παραμένει αποκλεισμένος από τη λατρεία.

Σε αυτές, μάλιστα, έρχονται να προστεθούν και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπου κατά τη θεία λειτουργία επιτρέπεται η παρουσία μόνο 9 πιστών, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών παραμένει μακρυά από τη θεία λατρεία, ενώ όσο πλησιάζει το Πάσχα, θέλοντας και μη, δημιουργείται ανησυχία μήπως ξαναζήσουμε και φέτος όσα πρωτόγνωρα συνέβησαν την περσινή χρονιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ