Υπό τη σκιά του φόβου να μην ζήσουμε όσα πρωτόγνωρα συνέβησαν το Πάσχα του 2020 με τους κλειδωμένους ναούς και τους πιστούς μακριά από αυτούς ξεκίνησε σήμερα το Τριώδιο σε όλους τους ναούς της χώρας πολλοί εκ των οποίων ήταν και πάλι «σφραγισμένοι» για τους πιστούς εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στην Αττική, ένα από τα διαμερίσματα της χώρας που η Κυβέρνηση έχει θέσει σε συναγερμό εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, οι καμπάνες χτύπησαν για την Θ. Λειτουργία της Κυριακής του Τελώνη και του Φαρισαίου όμως οι πιστοί δεν μπόρεσαν να προσέλθουν.

Η Θ. Λειτουργία τελέσθηκε κεκλεισμένων θυρών, με την ελπίδα τα μέτρα αλλά και η πρόοδος του εμβολιασμού να συντελέσουν ώστε αυτό το Πάσχα να μην επαναληφθούν οι εικόνες του 2020.

Στον ιερό ναό αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης τη Θ. Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του ναού, ενώ οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Μυστήριο μέσω της μετάδοσης της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης OrthodoxTV τόσο διαδικτυακά όσο και μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky ο οποίος αναμετάδωσε για εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης μέσω διαδικτύου.

Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ από την είσοδο στο Τριώδιο εν μέσω κορονοϊού στο φωτογραφικό πρακτορείο Orthodoxia in foto

φωτογραφία: Χρήστος Λαρισαίος /

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: