Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 6:02

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο ιερατικό συνέδριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στους χώρους της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε χθες το δεύτερο κατά σειρά ιερατικό συνέδριο των κληρικών της Αρχιεπισκοπής Κρήτης υπό την πνευματική και ευλογητική παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.

Προλογίζοντας, ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες κληρικούς, παρουσίασε τον άρτι χειροτονηθέντα Βοηθό του, Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο και τις διοικητικές ευθύνες τις οποίες θα αναλάβει από το νέο έτος, ως Διευθυντής στο Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ακολούθως, αναφέρθηκε διεξοδικώς στα σημαντικότερα σημεία του έργου της διακονίας μέχρι σήμερα, εξέφρασε τις προθέσεις του στους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για πολλές κατευθύνσεις και τους προέτρεψε να καλλιεργούν πάντοτε πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, για την πρόοδο της τοπικής εκκλησίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε θέματα ποιμαντικού ενδιαφέροντος και εκκλησιαστικής ευταξίας, καθώς επίσης και σε διάφορα τρέχοντα και σημαντικά θέματα, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες και τις περιοχές ευθύνης της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο Προεδρεύων της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, καθηγητής κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, ο οποίος καλωσόρισε τους ιερείς στην ακαδημία και τους ενημέρωσε για το σπουδαίο έργο που επιτελείται σε αυτήν όλα αυτά τα χρόνια.

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, εξήγησε τις δράσεις του Ι.Π.Ε. και ανέλυσε τα διά ζώσης και εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία προσφέρει και που είναι δωρεάν και συγχρηματοδοτούμενα από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με την παραλαβή από τους κληρικούς των ιερών αντιμηνσίων, των εγκολπίων εορτολογίων της Αρχιεπισκοπής Κρήτης του έτους 2023 και με την ανταλλαγή ευχών, εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ