Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:23

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την κάρα του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έγινε σήμερα το μεσημέρι, η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς. Η υποδοχή έγινε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και με αυτό τον τρόπο, άνοιξε η περίοδος των εορταστικών εκδηλώσεων «Κωνσταντίνεια 2016» που θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Μαΐου.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος και την υπεδέχθη ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς π. Νήφων Καπογιάννης, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου, οι εφημέριοι του ναού ενώ επίσης παρέστησαν και άλλοι πατέρες της Μητροπόλεως.

Μετά τη σύντομη δέηση που εψάλλει σε ειδική εξέδρα που είχε στηθεί στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου, εν συνεχεία η πομπή πορεύθηκε προς τον Ιερό Ναό υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιώς και του Λιμενικού Σώματος, ενώ συνόδευσαν άγημα του Λιμενικού Σώματος, μαθητές σχολείων και τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Νήφων, καλωσόρισε τον Γέροντα Ιάκωβο και ευχαρίστησε εκ μέρους του Μητροπολίτη Σεραφείμ τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευλογία να μεταφερθεί η κάρα του Αγίου Παρθενίου, στο πλαίσιο των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων. Κάλεσε δε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Παρθένιο και να κάνουν κι εκείνοι σωστή χρήση της ελευθερίας που μας έδωσε ο Θεός. “Ο Άγιος Παρθένιος έκανε σωστή χρήση του αυτεξουσίου και τη ελευθερίας που μας χάρισε ο Θεός. Και από μικρό παιδί ταύτισε το θέλημά του με αυτό το Θεού. Ο Άγιος Παρθένιος μας στέλνει το μήνυμα να κάνουμε καλή χρήση του αυτεξουσίου που μας έδωσε ο Θεός. Ο νόμος του Θεού δεν αποτελεί για εμάς του χριστιανούς δέσμευση, αλλά οδοδείκτη που μας οδηγεί στην χαμένη πατρίδα και τον Παράδεισο”.

Από την πλευρά του ο Γέροντας Ιάκωβος, ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και ευχήθηκε ο Άγιος Παρθένιος, ως προστάτης των καρκινοπαθών, να πρεσβεύει στον Κύριο και να επισκεφθεί τους νοσούντες αδελφούς και να τους δώσει δύναμη και κουράγιο στον αγώνα τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ