Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 | 4:01

Ο επίσκοπος Θεσπιών στην αγία Βαρβάρα Δάφνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Προεξάρχοντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε η Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί, Κυριακή του Παραλύτου, στον ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής έγινε δεκτός από τους πατέρες και τους ενορίτες του ναού της Δάφνης με ιδιαίτερη χαρά.

«Πραγματική πίστη της αγάπης του Χριστού είναι η έξοδος από την μοναξιά» τόνισε στην ομιλία του.

«Όταν ευτυχούν όλοι ευτυχούμε με τον Χριστό» ανέφερε και πρόσθεσε πως “Ανάσταση σημαίνει να ζούμε με τον συνάνθρωπό μας”.

Μετά τη θεία λειτουργία, αναγνώστηκε η εγκύκλιος με την οποία καλούνται οι πιστοί στα εγκαίνια του μοναδικού Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Στο τέλος, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Συμεών, λέγοντάς ότι «κατάγεστε από την ένδοξη Μακεδονία μας» και του προσέφερε την εικόνα του Αγίου Συμεών του Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ένα δώρο συμβολικό ως γνήσιος Μακεδόνας.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τους ιερείς, λέγοντας ότι «στην Αγία Βαρβάρα δεν κάνετε μόνο υλικά έργα αλλά και μεγάλη πνευματική δουλειά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ