Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:22

Θεσπιών: “Μην επαναπαύεστε σε πράγματα αυτονόητα, δεν πράττετε κάτι σπουδαίο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου “Δε θα γίνετε παιδιά του Χριστού, αν νηστεύετε και προσεύχεστε μόνο, αλλά αν γίνετε οικτίρμονες. Μόνο ο οικτίρμων δεν κλείνετε σε έναν προσωπικό, εκλεπτυσμένο ναρκισσισμό, αλλά ανοίγει την καρδιά του στον συνάνθρωπο και γίνεται κατά χάριν Θεός”.

Με τα λόγια αυτά, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών ξεκίνησε την ομιλία του, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, όπου και προεξήρχε σήμερα.

Στο κήρυγμά του ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είπε ότι “μοιάζει περιττό και αυτονόητο, το ότι υπάρχει μία αμοιβαία συνθήκη, που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές, όμως ο Χριστός δεν αρκείται στα δεδομένα. Θέλει να προχωρήσουμε πιο ψηλά, να γίνουμε όμοιοί Του”. Χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε “μην επαναπαύεστε σε πράγματα αυτονόητα και αν πράττετε αυτό, μη θεωρείτε ότι πράττετε κάτι σπουδαίο”.

Πρόσθεσε πςω “Είναι δίκαιο το παράπονο που ακούγεται συχνά από ανθρώπους άθεους κατά δήλωση ή νοοτροπία, από ανθρώπους απομακρυσμένους από την πίστη ή και όχι, “δε χρειάζεται να είμαι χριστιανός ή να πιστεύω στο ευαγγέλιο για να είμαι καλός άνθρωπος” και εμπεριέχει αλήθεια αυτό.

Ο Θεός όμως ζητάει κάτι πολύ μεγαλύτερο, να γίνουμε οικτίρμονες. Είναι υπερφυσική, ανατρεπτική, ακατανόητη και ουσιαστική αυτή η αγάπη. Να αγαπάς αυτούς που δε σε αγαπούν. Να ευεργετείς αυτούς που δεν πρόκειται να στο επιστρέψουν.

Κλείνοντας, έθεσε το ερώτημα στους πιστούς που κατέκλυσαν το ναό “Θα μείνουμε συμβατικοί χριστιανοί ή θα μπούμε στην περιπέτεια της αγάπης, η οποία είναι κολύμπι στη φουρτούνα, πτώση στο κενό; Η αγάπη είναι το πιο δυνατό όπλο της ανθρώπινης ύπαρξης. Όποιος αγαπά κατακτά τα σύμπαντα. Σε εμάς εναπόκειται ποια επιλογή θα κάνουμε”.

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Συμεών προσέφερε “ένα δώρο αγάπης και διακονίας” στους πιστούς ενορίτες, το νέο εφημέριο του ναού π. Πελοπίδα Βουρνά, στον οποίο απένειμε λίγες ημέρες νωρίτερα το οφφίκιο του οικονόμου.

“Τα αληθινά δώρα είναι οι άνθρωποι και ο π. Πελοπίδας έχει δοκιμαστεί σκληρά και έρχεται να πλαισιώσει τους εφημερίους του ναού”, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε φυσικά να κάνει ειδική αναφορά στον εκλιπόντα εφημέριο π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου, για τον οποίο τόνισε “αισθάνθηκα πως ήταν εδώ μαζί μας σήμερα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ