Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:21

Χειροθεσία οικονόμου στον Άγιο Σεραφείμ Παλαιάς Πεντέλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κατάνυξη τελέστηκε απόψε ιερά αγρυπνία στη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου στον ιερό ναό Αγίου Σεραφείμ-Προφήτη Ηλία Πεντέλης.

Στην αγρυπνία προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμέών ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του οικονόμου στον εφημέριο του ναού π. Πελοπίδα Βουρνά. Ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνών επάινεσε τον π. Πελοπίδα για την αγωγή του, το ήθος και την προσφορά του αυτά τα δύο χρόνια που υπηρετεί στο ναό και τον ενημέρωσε πως από 29 Σπετεμβρίου τοποθετείται πλέον εφημέριος στο ιερό ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου.

Ο κ. Συμεών παρουσίασε επίσης στο εκκλησίασμα τον νέο εφημέριο της ενορίας, τον π. Δημήτριο Καραϊσκάκη που υπηρετεί στην οικονομική υπηρεσία της Αρχιεπίσκοπης και θα πλαισιώσει τον προϊστάμενο του ναού π. Φραγκίσκο Λάβδα.

Τόνισε πως “εμείς οι κληρικοί είμαστε στρατιώτες του Χριστού και διακονούμε όπου μας τάξει η Εκκλησία. Εϊμαστες συνηθισμένοι στους αποχωρισμούς και τις αλλαγές συνθηκών”

Ευχήθηκε τέλος “ο άγιος Ευστάθιος να μας εμπνέει και να μας φωτίζει, διότι μόνο οι άγιοι της Εκκλησίας μπορούν να μας πάρουν από το χέρι και να μας οδηγήσουν σε ασφαλή μονοπάτια”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ