Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 0:14

O πανηγυρικός εσπερινός της Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πολιούχο και έφορο της Νέας Φιλαδέλφειας, την Παναγία Βουρλιώτισσα ή αλλιώς Καρά-Παναγιά όπως την έλεγαν οι πρόσφυγες της Μικρασίας, πανηγύρισαν οι πιστοί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, που συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής.

Στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θήρα, Αμοργού & Νήσων Επιφάνιος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Συμμετείχε πλειάδα ιερέων με εξέχοντες τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας π. Επιφάνιο Αρβανίτη και τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, π. Θωμά Συνοδινό που έλκουν την καταγωγή τους από την Αμοργό.

Πολύ ωραίες οι εκτελέσεις των ύμνων από το νέο Πρωτοψάλτη του Ναού, κ. Στέφανο Τσάρα και την χορωδία του.

Ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος μίλησε για την Παναγία που “ήταν η φτωχότερη μητέρα στον κόσμο καθώς δεν είχε να προσφέρει τίποτα στο παιδί της. Όμως ενώ ήταν φτωχή σε υλικά υπάρχοντα, ήταν πλούσια σε πνευματικά αγαθά, σε υπακοή και ταπείνωση που την ανέδειξαν σκεύος εκλογής της θείας χάριτος. Αυτήν την Μητέρα ο λαός μας, υμνεί καθημερινά και δοξολογεί με πλείστους ύμνους που έχει συνθέσει προς το πρόσωπό Της. Γιατί είναι η Μητέρα της χαράς και του πόνου.”

Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο οποίος θα τελέσει και τα θυρανοίξια του νέου σπιτιού της Βουρλιώτισσας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ