Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 17:55

ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΥ

Νέο βιβλίο “Ψηφίδες του Ουρανού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφόρησε την Δευτέρα από τις εκδόσεις Ἐν πλῶ με τίτλο «Ψηφίδες του Ουρανού» από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε ιστορίες που ο ίδιος ο συγγραφέας βίωσε και άκουσε ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για το βιβλίο, «συχνά λέμε ψέματα στον εαυτό μας προσπαθώντας να ωραιοποιήσουμε τη λάθος επιλογή. Μιλάμε συνέχεια για το πόσο σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς υποδυόμαστε κάποιον άλλο. Από τα πιο απλά πράγματα, όπως το ντύσιμο, τα μέρη που βγαίνουμε, οι σχέσεις μας με τους άλλους μέχρι τα πιο σημαντικά, όπως τα ιδανικά και οι αξίες της πίστης μας… το να μην είμαστε ο εαυτός μας είναι αρκετά σύνηθες. Είναι όμως και πολύ εξοντωτικό.

Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς μας είναι να είμαστε αυθεντικοί. Ας διανύσουμε το δικό μας σταυροδρόμι κι ας αποθέσουμε τον δικό μας θησαυρό κοιτώντας πάντοτε ψηλά στον ουρανό. Τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι ψηφίδες της ζωής μας είναι εκείνες που θα μας βοηθήσουν στο να δημιουργήσουμε το πιο όμορφο ψηφιδωτό στον ουρανό.

Τα κείμενα του βιβλίου αυτού είναι ιστορίες που βίωσα και άκουσα. Ό,τι κατάφερε να με κάνει να νιώσω άνθρωπος. Ό,τι κέρδισε το ενδιαφέρον μου, ό,τι με ανέβασε κι ό,τι με έριξε. Σε ό,τι έδωσα δύναμη να εξουσιάσει τα συναισθήματά μου. Σκέψεις κι απόψεις μιας άλλης στιγμής, ενός άλλου εαυτού στον οποίο όμως εύκολα μπορείς να γυρίσεις, να θυμηθείς… Κάθε κείμενο έχει ως βασικό συστατικό τον πόνο ή τη χαρά τη δική σου ή του άλλου και δεν είναι τα λόγια του που εκφράζονται αλλά τα συναισθήματά του. Ωστόσο πίσω απ’ όλα αυτά παραμένεις εσύ κι αυτό που είσαι. Κανένα κείμενο δεν μπορεί να το καταγράψει ολοκληρωτικά παρά μόνο οι Ψηφίδες του Ουρανού… Γιατί μόνο εκεί ανήκεις, ανήκουμε ολοκληρωτικά».

Το βιβλίο «Ψηφίδες του Ουρανού» μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ