Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 | 22:52

ΖΩΣΑ ΦΩΝΗ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΛΟΓΟΥ – ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

Νέο βιβλίο του μακαριστού μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον νέο ιερό ναό του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Ζώσα φωνή Ζωοποιού Λόγου» – Απάνθισμα Ομιλιών του μακαριστού μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Το βιβλίο αποτελεί έκδοση του βιβλιοπωλείου της ιεράς μητροπόλεως Αιτωλίας, ενώ την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου.

Κατά την έναρξη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγρινίου, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης αναφέρθηκε συνοπτικά στον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, υπογραμμίζοντας κυρίως την φλόγα και την αγωνία του για την διάδοση και την προσφορά του Λόγου του Θεού, έργο που ανελλιπώς και ως ιεροκήρυξ και ως επίσκοπος πραγματοποίησε από άκρο εις άκρον της ιεράς μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου. Το βιβλίο παρουσίασε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο π. Βασίλειος αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Δαμασκηνό για την πρόσκληση να παρουσιάσει το βιβλίο που περιέχει ενδεικτικό απάνθισμα ομιλιών του εκλιπόντος ιεράρχη επικαλέστηκε τη μαρτυρία του οσίου Παϊσίου για τον μακαριστό επίσκοπο Κοσμά, που τον θεωρούσε άγιο άνθρωπο και αναφέρθηκε σε ορισμένα χαρακτηριστικά ιδιώματα της προσωπικότητάς του, τονίζοντας ότι εκείνος μάλλον δεν θα ήθελε επαίνους και τιμητικές εκδηλώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ