Κυ, 23/06/24 | 16:32

ΤΕΛΕΣΕ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Τέμπη: Το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το σημείο της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό και άλλους κληρικούς, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση των θυμάτων και προσευχήθηκε για την παρηγορία των συγγενών τους. Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος έχουν συγγενείς στην Αυστραλία, με τους οποίους, είχε επικοινωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος τις ημέρες εκείνες, προκειμένου να συμπαρασταθεί στη δοκιμασία τους.

Έπειτα, ο Αρχιεπίσκοπος με τον Σεβασμιώτατο μετέβησαν στην Κομνήνειο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο αυτής Αρχιμανδρίτη κ. Πολύκαρπο Σαρμανιώτη και την περί αυτού Αδελφότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, αφού προσκύνησε στον ιερό ναό της μονής, μετέβη στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Θεολόγου, όπου και τέλεσε τρισάγιο.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στο νέο Καθολικό της μονής, θαύμασε την αγιογραφική εργασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θαύμασε τον ρυθμό της μονής και ακολούθως, είδε το υπαίθριο μουσείο, όσο μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί, όπου εκτίθενται αρχαία κειμήλια από την αρχαιοελληνική περίοδο τα οποία θα διακοσμούν πλέον τον περίβολο της μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ