Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 12:03

Λαγκαδά για προκάτοχό του Σπυρίδωνα: Ό,τι έχουμε σαν μητρόπολη το οφείλουμε σε εκείνον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη μνήμη του προκατόχου του μακαριστού μητροπολίτη Σπυρίδωνα, ο οποίος ποίμανε την πόλη του Λαγκαδά για σαράντα δυο ολόκληρα χρόνια, τίμησε σήμερα το πρωί, ο επιχώριος μητροπολίτης Πλάτωνας.  

“Εργάστηκε με αυτοθυσία για να οικοδομήσει τόσο πνευματικά αλλά και υλικά τον λαό της μητροπόλεώς μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλάτωνας θέλοντας έτσι να τονίσει τόσο την απλότητα όσο και την ταπεινοφροσύνη που είχε ο προκάτοχός του συμπληρώνοντας πως “ό,τι έχουμε σαν μητρόπολη το οφείλουμε σε εκείνον ο οποίος και έθεσε τα θεμέλια της νεοσύστατης τότε μητρόπολης Λαγκαδά”. 

Καταλήγοντας, ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά επεσήμανε το πόσο ζηλωτής πατριώτης ήταν ο μακαριστός προκάτοχός του και με πόσο αγάπη και σθένος προστάτευε και πίστευε στα ιδεώδη του Ελληνισμού και της Μακεδονίας. 

Μετά τη θεία λειτουργία και του μνημοσύνου που τελέστηκαν στον μητροπολιτικό ναό της αγίας Παρασκευής, ο κ. Πλάτωνας μετέβη στο παρεκκλήσιο του αγίου Σπυρίδωνος που βρίσκεται εντός του μητροπολιτικού ναού, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού ιεράρχη για την ανάπαυση της ψυχής του. 

Το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Πλάτωνας μαζί με τον μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο, παρακολούθησαν την επετειακή εσπερίδα με κεντρικό θέμα «1821-2021 παρελθόν, παρόν και μέλλον», την οποία διοργάνωσε η μητρόπολη Λαγκαδά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Παράλληλα, οι δύο ιεράρχες είχαν την ευκαιρία να δουν έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας, που παρουσιάστηκαν από τους φοιτητές του εργαστηρίου αγιογραφίας, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ