Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 4:35

Καταγάλανος ο Καναδάς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για την Επαρχία του Οντάριο ο Μάρτιος μήνας είναι μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς, με ιδιαίτερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ελλήνων Ηρώων αλλά και της προσφοράς του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό, την ιστορία, τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τις τέχνες.

Για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Κυβέρνηση του Οντάριο, o Δήμος Τορόντο, αλλά και άλλοι Δήμοι όπως του Νιαγάρα, αποφάσισαν να φωτίσουν το βράδυ 24-25 Μαρτίου τα διάσημα αξιοθέατα τους με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 8 μ.μ. στην πλατεία Nathan Philips Square θα φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας η μεγάλη επιγραφή «Τoronto» από τον δήμαρχο του Τορόντο. Ζωντανή μετάδοση: https://toronto.webex.com/toronto/onstage/g.php

Πέμπτη, 25 Μαρτίου μετά τη δύση του ήλιου θα φωταγωγηθεί το CN TOWER. Ζωντανή μετάδοση: https://www.cntower.ca/en-ca/home.html#earthcams

9.45-10.00 μ.μ. θα φωταγωγηθούν οι Καταρράκτες του Νιαγάρα. Ζωντανή μετάδοση: https://www.niagarafallslive.com

Στην Πρωτεύουσα του Καναδά Οτάβα και σε άλλες πόλεις όπως το Μοντρεάλ και το Βανκούβερ, θα υπάρξουν επίσημες τελετές έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας και ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις μέσω διαδικτύου, καθώς και σημαιοστολισμοί των δημοτικών κτιρίων και επισήμων δρόμων, αλλά και παρελάσεις με αυτοκίνητα.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά ευχαριστεί τους αρμόδιους που ενήργησαν, ώστε να τιμηθεί η 200η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Ottawa, Toronto, Mississauga, Hamilton, Niagara Falls, Vancouver, Calgary, Edmonton, Regina, Victoria, αλλά και σε άλλες πόλεις του Καναδά.

Εκ του Γραφείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ