Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 11:58

Φθιώτιδος: «Μακάρι το Έθνος μας, να διαβάσει σωστά την Ιστορία»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Στις δύσκολες εποχές, που ήρθαν και θα έρθουν,  τα Μοναστήρια θα είναι τα καταφύγιά μας. Εκεί θα είναι η παρηγοριά μας και η ξεκούραση μας αλλά και οι πνεύμονες της ελευθερίας μας που την έχουμε τόσο πολλή ανάγκη» ανέφερε σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας Εκκλησιαστικής χρονιάς. 

Σήμερα που βρισκόμαστε εδώ στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου και με την ευκαιρία της επετείου της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, θα τελέσουμε ένα Ιερό Μνημόσυνο τόσο για τους μοναχούς αυτής της Μονής που εκδιώχθηκαν βίαια με την ανατολή της παλιγγενεσίας δυστυχώς μαζί με μοναχούς και μοναχές από 450 περίπου Μοναστήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Θα τελέσουμε αυτό το Ιερό Μνημόσυνο και μακάρι το Έθνος μας να διαβάσει σωστά την Ιστορία. Όταν διαβάζουμε σωστά την Ιστορία δεν διαβάζουμε μόνο τα έπη και τα κατορθώματα, διαβάζουμε και τα λάθη,  για να μην τα επαναλάβουμε ξανά».

Ο κ. Συμεών ιερούργησε σε μία από τις δεκάδες μονές της Φθιώτιδος και τις εκατοντάδες της Εκκλησίας της Ελλάδος, που διέλυσε η Βαυαροκρατία, μετά το Διάταγμα του 1833, που επέβαλλε την βίαιη διάλυση τους και την υφαρπαγή της περιουσίας τους.

Φανταστείτε ότι σήμερα όταν έχουμε σε ένα Μοναστήρι έναν ή δύο Μοναχούς χαιρόμαστε, τότε όσα Μοναστήρια είχαν λιγότερους από έξι Μοναχούς έκλειναν βίαια για να «στηριχθεί» υποτίθεται το νέο ελληνικό κράτος και γι’ αυτό πληρώνει και θα πληρώνει πολλές αμαρτίες και γι’  αυτό μην απορούμε για κακοδαιμονίες που χρονίζουν και θα χρονίζουν, τόσο στην δημόσια διοίκηση όσο και στο ήθος της άσκησης της εξουσίας. 

Θεωρώ χρέος μου σήμερα από αυτόν εδώ τον τόπο, να τιμήσουμε τους μοναχούς και τις μοναχές αυτής εδώ της Μονής αλλά και των 35 ακόμη Ιερών Μονών τις οποίες διέλυσε βίαια η Βαυαροκρατία στην ευλογημένη γη της Φθιώτιδος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ