Κυριακή 12 Μαΐου 2024 | 6:19

Καλαβρύτων: “Ας μείνουν με την πρόοδό τους που θα τους οδηγήσει στην απώλεια και στον αφανισμό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η προσευχή μας είναι το μεγαλύτερο όπλο το οποίο έχουμε για να μπορούμε να διώχνουμε μακριά τον διάβολο. Με την προσευχή ταπεινά εκζητούμε από τον Θεό την χάρη του η οποία αγιάζει τον κόσμο, τον αλλάζει και του δίδει τη δυνατότητα να αντιστέκεται σε όλα αυτά τα οποία επιβουλεύονται οι πονηροί άνθρωποι”, σημείωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος που τέλεσε ιερά αγρυπνία στον μητροπολιτικό ναό Φανερωμένης Αιγίου εν όψει της ψηφίσεως του νομοσχεδίου για τον «γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών» και την τεκνοθεσία.

“Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για άλλα νομοσχέδια, που θα νομιμοποιήσουν την κτηνοβασία, την ευθανασία και θα αποτελέσουν τον πρόδρομο για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, για την οποία μιλούν σήμερα τα πολιτικά συστήματα. Αλλά εμείς, δεν πρέπει να φοβόμαστε, διότι έχουμε το μεγάλο δώρο της πίστεως μας και μέσα από αυτήν την πίστη στον Χριστό, ανανεώνοντάς την, μάλιστα, καθημερινά μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες, μέσα από τη λατρευτική ζωή και μέσα από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αποκτούμε μία ασφαλή ασπίδα, την οποία δεν μπορούν να διαπεράσουν τα βέλη του πονηρού”, πρόσθεσε.

“Είμαστε, «σημείον αντιλεγόμενον» για όλους αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να αλλάξουν, να αποϊεροποιήσουν και να αποχριστιανοποιήσουν τον κόσμο. Αλλά εκείνοι δεν ξέρουν ότι ο Χριστός μας είναι ο αυτός χθες, σήμερα αλλά και εις στους αιώνες. Δύο χιλιάδες χρόνια προσπαθούν ώστε να μην υπάρχει το όνομα του γλυκυτάτου μας Ιησού. Έχουμε την πίστη μας στον Θεό και αυτή την πίστη μας την ανανεώνουμε κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, και με τον τρόπο αυτό γινόμαστε δυνατοί και δεν μπορούν να μας απομακρύνουν από αυτό το οποίο πιστεύουμε ούτε μπορούν να μας το αλλάξουν. Έτσι πλέον όλοι είμαστε στα χέρια του Θεού και η ιστορία θα γράψει για τον καθένα που πέρασε από τον κόσμο αυτό τι έπραξε καλό και τι όχι”.

Συμπλήρωσε δε, “Όταν με ρώτησαν πώς θα αντιμετωπίσουμε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, απάντησα ότι εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε με την ίδια αγάπη, όπως τον κάθε άνθρωπο. Εκείνοι, όμως, διερωτώμαι, πώς θα μας κοιτάξουν στα μάτια; Διότι αυτό το οποίο κάνουν, δεν το έχουν καταλάβει ακόμη. Νομίζουν ότι είναι κάτι περαστικό. Έρχονται, όμως, απέναντι στον νόμο του Θεού, απέναντι στη διδασκαλία του Χριστού και απέναντι στο Ευαγγέλιο”.

Ο ιεράρχης κατέληξε λέγοντας πως, “γινόμαστε περίγελος, μας υβρίζουν, μας κατηγορούν και μας λένε ομοφοβικούς, οπισθοδρομικούς και σκοταδιστές, θεωρώντας ότι αυτοί είναι οι προοδευτικοί. Ας μείνουν με την πρόοδό τους που θα τους οδηγήσει στην απώλεια και στον αφανισμό, και εμείς ας μείνουμε με τον Χριστό. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Θα πρέπει ενωμένοι να ομολογούμε Χριστό και να τον διδάσκουμε και στις νέες γενιές στα παιδιά μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ