Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 2:35

Φθιώτιδος για τα κρούσματα στους γάμους: Άλλο το μυστήριο και η λατρεία και άλλο το γλέντι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Το θέμα δεν είναι πόσα μέτρα θα ληφθούν, αλλά το εάν θα τηρούνται” επεσήμανε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Συμεών υποστήριξε πως “πιο συνεπείς στην τήρηση των μέτρων αποδεικνύονται οι πιστοί και οι εκκλησίες” γι’ αυτό τόνισε πως πρέπει “να είμαστε αντικειμενικοί, διότι αυτό σημαίνει επιστήμη”.

Σχετικά με τα πρόσφατα κρούσματα που παρατηρήθηκαν σε γάμους, ο κ. Συμεών ζητά να ερευνηθεί το πόσα από αυτά τα κρούσματα προέκυψαν από τη θεία λειτουργία και από την τέλεση του μυστηρίου του γάμου, όπου κατά κανόνα μέσα στο ναό βρίσκονται λίγα άτομα με τις απαραίτητες αποστάσεις, και πόσα από το γλέντι που συνήθως ακολουθεί και όπου συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. “Μην μπερδεύουμε το γλέντι, το χορό και το μεθύσι με το μυστήριο που διήρκεσε λίγη ώρα, με λίγα άτομα και με αποστάσεις” είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Μάλιστα ο κ. Συμεών δε δίστασε να δηλώσει πως “και στο κάτω κάτω αν οι γάμοι είναι το πρόβλημα, ας μη γίνουν γάμοι φέτος, δεν χάλασε ο κόσμος”, ενώ έκλεισε λέγοντας πως “αυτό που μας ζητείται αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι δύσκολο”, τονίζοντας με νόημα πως “δεν πρέπει να επενδύουμε και να χτίζουμε καριέρες πάνω στον κορονοϊό, ούτε με συνωμοσίες, ούτε με το αντίθετο των συνωμοσιών”.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ