Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 16:11

ΕΥΚΟΛΑ ΡΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ

Φθιώτιδος: Οι άνθρωποι σήμερα προτιμούμε να ακούμε γλυκά ψέματα παρά οδυνηρές αλήθειες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κάλεσμα σε μετάνοια και επιστροφή στο δρόμο της αληθινής ζωής απηύθυνε το πρωί της Κυριακής ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών από το Λιανοκλάδι.

Ο κ. Συμεών, που βρέθηκε στον πανηγυρίζοντα ναό του Μεγάλου Βασιλείου, για να τελέσει τη θεία λειτουργία, παίρνοντας αφορμή από το αποστολικό και ευαγγελικό ανάγνωσμα, ανέφερε πως «η χάρη του Θεού θα ευεργετήσει όσους μετανοούν και περιεχόμενο της μετάνοιας, είναι να πάψει ο άνθρωπος να υποκρίνεται. Να σταματήσει να είναι διπρόσωπος και πολυπρόσωπος», τόνισε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «μετάνοια σημαίνει ο άνθρωπος να επιστρέψει στην ευθύτητα, στην ειλικρίνεια και να ζήσει την αλήθεια, τις αληθινές σχέσεις, για να μπορέσει έτσι να προχωρήσει στη ζωή του».

Όπως διευκρίνισε ωστόσο ο ιεράρχης, η αλήθεια όμως είναι προϋπόθεση της θεοφανείας και της ανθρωποφανείας. «Της φανέρωσης δηλαδή της πραγματικής ανθρωπιάς και της πραγματικής θεϊκής ζωής», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι σήμερα εύκολα ρέπουμε προς την εικόνα και το ψέμα. «Προτιμούμε να ακούμε γλυκά ψέματα, παρά πικρές και οδυνηρές αλήθειες».

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, συνεχίζοντας τη σκέψη του, υπογράμμισε πως η αλήθεια σώζει, λυτρώνει και απελευθερώνει. «Σε αυτή την απελευθέρωση μας καλεί η αγάπη του Θεού, το άγιο βάπτισμα και η μετάνοια. Αυτά είναι τα φώτα, τα οποία θα εορτάσουμε. Απελευθέρωση δηλαδή από την δουλεία του ψεύδους και της εικόνας και είσοδος στην ελευθερία της αλήθειας, της ειλικρίνειας, της ευθύτητας και της τιμιότητας», κατέληξε.

Ο κ. Συμεών, αφού ευχήθηκε σε όλους το νέο έτος που ανέτειλε να φέρει υγεία, ελπίδα και χαρά, ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα της ενορίας στο πνευματικό της κέντρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ