Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 16:38

Φθιώτιδος: Μέσα στην Εκκλησία δεν έχουμε ούτε πορτιέρηδες, ούτε σεκιουριτάδες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μετά τον μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο που αντιτίθεται στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για τις Εκκλησίες επιφυλακτικός φάνηκε και ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών ειδικά για το κατά πόσο θα μπορούν οι ιερείς να ελέγχουν τους πιστούς κατά την είσοδό τους στους ναούς.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει «για το αν τελικά η Εκκλησία θα μπορέσει να εφαρμόσει στην πράξη τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης στους ναούς», ο κ. Συμεών ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε σε μια διαδικασία να έχουμε πορτιέρηδες, ούτε σεκιουριτάδες μέσα στην Εκκλησία», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «ούτε εγώ θα μπορώ να πάρω τον άλλο αγκαλιά για να τον βγάλω έξω».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είναι υπέρ του εμβολιασμού αλλά και των μέτρων, «όταν είχαμε αρνητές μάσκας παρακαλούσαμε την αστυνομία να μας βοηθήσει και μας έλεγε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μπούμε μέσα», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι αύριο το πρωί συνεδριάζει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τηλεδιάσκεψη προκειμένου μεταξύ άλλων να συζητήσει και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ