Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 | 15:05

Έκκληση του μητροπολίτη Θηβών να πάρει πίσω η Κυβέρνηση τα μέτρα για τους ναούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Άστραψε και βρόντηξε στο σημερινό κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος κατά όλων εκείνων που προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην Εκκλησία για τα νέα μέτρα που ανακοινώσε ο Πρωθυπουργός στους ναούς.

«Εκείνοι που μέχρι προχθές μας τόνιζαν ότι δεν μπορούν να ταυτίσουν την πίστη, την θρησκεία και την Εκκλησία με άλλους χώρους που είναι αναγκαίοι αλλά δεν έχουν προτεραιότητα στη ζωή μας, έρχονται σήμερα και ρίχνουν το μπαλάκι και την ευθύνη στο ότι η Εκκλησία αποφάσισε και εμείς απλώς κάναμε νόμο την απόφασή της», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο κ. Γεώργιος αμέσως μετά από την τέλεση της θείας λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί αφού, «η Ιερά Σύνοδος μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο από την πρώτη στιγμή πήρε όλο το βάρος, αγκάλιασε, εφάρμοσε και στήριξε τα μέτρα προστασίας».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα στη συνέχεια η Εκκλησία επικρίθηκε πολύ για αυτή τη στάση της εισπράττοντας πάρα πολύ άσχημη συμπεριφορά από πολλές πλευρές. «Τώρα, έρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και λέει ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα και να τσακωνόμαστε όμως αυτό θα γίνει και δεν πρέπει να γίνει. Οι ναοί μας πρέπει να μείνουν χώροι καταλλαγής με το Θεό και μεταξύ μας και χώροι αδελφοσύνης και ενότητας. Δεν πρέπει να γίνουν χώροι αντιπαραθέσεων, αντεγκλήσεων και εντάσεων», τόνισε ο ιεράρχης.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Θέλοντας να καταθέσει τον προβληματισμό του και την αγωνία του για την εφαρμογή των νέων μέτρων στους ναούς που θα ισχύουν από αύριο, ο κ. Γεώργιος επεσήμανε πως «Η Εκκλησία σε πανελλαδική κλίμακα δεν έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς και προσωπικό ώστε να εφαρμόσει αυτά τα αυστηρά μέτρα. Οι εκκλησιαστικοί επίτροποι και όλοι οι συνεργάτες είναι εθελοντές και δεν μπορούν ιδιαίτερα στα χωριά να αντιπαρατεθούν με τους συγχωριανούς και τους συμπολίτες τους. Για αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Πρωθυπουργό αλλά και όλους τους αρμόδιους να ξαναδούν αυτό το κεφάλαιο. Επίσης, θέλω να παρακαλέσω και τους άρχοντες -τους εκπροσώπους δηλαδή του λαού- να καταλάβουν το πρόβλημα και να συμβάλλουν».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Θηβών η Εκκλησία προτρέπει, παρακαλεί, επιμένει και συνιστά αλλά όμως δεν μπορεί να υποχρεώσει. «Ο ίδιος ο Χριστός ελεύθερα και αβίαστα μας παρακαλεί να τον ακολουθήσουμε και δεν υποχρεώνει κανέναν πολύ περισσότερο για τα ανθρώπινα πλαίσια. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και γιγαντώνει για αυτό και εγώ θα παρακαλούσα να τηρούμε τα μέτρα άλλα να μην αφήσει κανένας μας να γίνει ο κάθε ναός χώρος αντιπαράθεσης. Όλοι μας θέλουμε να έρθουμε για λίγο ή για πολύ στην Εκκλησία για να ενισχυθούμε, να ειρηνεύσουμε και να πάρουμε αυτό που μας λείπει», κατέληξε ο κ. Γεώργιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ